您好,欢迎您光临江西成考网!
历年真题当前位置:首页 >> 成人高考 >> 历年真题
2016年成人高考专升本英语试题及答案
发布时间:2016年12月24日 浏览:2892 次

注;答案一律写在答题纸上,做在试题上无效

I. Grammar Structure and Vocabulary 

Section A ( 1.5  marks each)

Directions: There are 30 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.

1. Not long ago, a person whom I know very well was _B__ an accident.

   A. related to B. involved in C. included in D. subjected to

2. We want him to retire but he won’t _C__ to it.

  A. accept B. admit C. agree D. allow

3. He doesn’t enjoy _C__ fish, you know.

   A. eat B. to eat C. eating D. to eating

4. The girl didn’t go to bed __A_ her parents came home.

   A. until B. unless C. when D. as

5. In the newspaper, we can learn __C_ is going on in the world.

   A. that B. which C. what D. who

6. The bridge was named _A__ the hero who gave his life for the cause of the people.

   A. after B. with C. by D. from

7. I wish I __C_ a doctor.

   A. have been B. am C. were D. will be

8. We are going to _A__ up for our lost time by taking a short cut.

  A. make  B. take C. find D. put

9. No sooner had we returned home _B__ it rained.

  A. then B. than C. when D. as

10. I can’t afford _D__ a new dress.

   A. buying her B. her to buy C. buy for her D. to buy her

11. The new technique has __A_ them to double the production of the factory.

   A. enabled B. made C. dissuaded D. occupied

12. I __C_ an old schoolmate while taking a walk yesterday.

   A. ran over B. ran after C. ran into D. ran down

13. He __D__ me that he decided to leave on Monday.

   A. spoke B. said C. talked D. told

14. As scheduled, the communications satellite went into _B__ round the earth.

   A. circle B. orbit C. path D. course

15. Salt ___D_ when it is put in water. The mixture is called a solution.

   A. solves B. disappears C. mixes D. dissolves

16. We can see a lot of people doing morning exercises in the parks even __A__ a 

cold morning.

   A. on B. at C. in D. during

17. An object is said _D__ if its temperature is much higher than that of our bodies. 

   A. as being hot B. as hot C. hot D. to be hot

18. Please __C__ me, I didn’t mean to hurt you.

   A. apologize B. recognize C. forgive D. pardon for

19. Everyone used to get up early, _A___?

   A. didn’t they B. do they C. didn’t he D. doesn’t he

20. He didn’t seem to mind _A___ TV while he was trying to study.

   A. their watching B. them to watch C. that they watch D. theirs watching

21. She refused to __D__ the car keys to her husband until he had promised to wear his 

safety belt.

   A. hand in B. hand out C. hand down D. hand over

22. He doesn’t word but he gets a good __C_ from his investments.

   A. wage B. earning C. income D. salary

23. If he _A__ to do this work, he might do it in some other way.

   A. were B. was C. will D. can

24. I __D__ here for four years, by next summer I shall have graduated.

   A. shall study B. have studied

   C. shall be studying D. have been studying

25. Mary learnt how to _B___ a bicycle in her childhood.

   A. open B. ride C. drive D. guide

26. Most part of the world is covered _D__ water.

   A. at B. in C. on D. with

27. We never understood the reason __B__ he left us.

   A. because B. why C. unless D. until

28. He broke the world _D__ for the 100 meters.

   A. mark B. level C. standard D. record

29. Diamond is _D__ natural substance which is known.

   A. hardest B. one of hardest C. harder D. the hardest

30. Since her blood pressure is much higher than it should be, her doctor insists that she D__ smoke.

A. will not smoke                 B. should not smoke

C. not smoke                     D. Both B and

31.Studies have shown __A_____ teenagers often suffer form depression.

A.that              B.which          C.in which          D.in that

32.The party has failed to ___C____ the majority of voters that it is capable of governing the country.

A.trust             B.credit         C.convince          D.believe

33.__B_____ driving around all day looking for somewhere to park, why don't you take a bus to town?

A.In spite of                        B.Rather than

C.In palce of                        D.Other than

34.The kids are __B_____ be hungry when they get homethey always are.

A. obliged to         B. bound to      C. desired to        D. motivated to 

35.All the characteristics that distinguish birds ___D____ other animals can be traced to prehistoric times.

A.to                 B.between       C.for               D.from

36.When the city was ___A____,  everyone knew that total defeat was certain.

A.cut off            B.cut down      C.cut across        D.cut out

37.If we ___A____ everything ready by now, we should be having a terrible time tomorrow.

A.hadn't got                         B. didn't get

C.wouldn't have got                  D. wouldn’t get

38.In his composition there were no other errors ___D____ a few misspelled words.

A.beside            B.except         C.then               D.than

39.In deciding __C_____ a course of action, the candidates tried to estimate its likely impact on the voters.

A.what to pursue                     B.which to pursue

C.whether to pursue                  D.if to pursue

40.Since we have a focused subject, we should not talk __D_____.

A.at once          B.at hand         C.at intervals       D.at random

41 Jean talked __B___ she had heard all about yesterday’s traffic accident. 

A. as well    B. as if       C. as to      D. as for

42 Look , that is the man __A__ house has burned down in the big fire. 

A. whose     B. whom      C. who      D. who’s

43 By the time you return home, I __B__ all the work . 

A. would do   B. will have done   C. has done     D. had done

44I hope you will be _D____ higher spirits when we meet next time . 

A. to     B. on    C. of        D. in

45 __C___ my mother couldn’t come back on time, I had to turn to Mary for help. 

A. until     B. though     C. as         D. as soon as 

46  Shortly after the accident, Terry Lapham was __A___ from his post as project manager. 

A. dismissed       B. discussed     C. disappeared      D. discovered

47  the speaker lectured in _C____ a way that some people found it hard to understand him. 

A. so       B. as        C. such      D. that

48    the book _B____ five parts, each of which deals with one aspect of women’s rights. 

A. consists in    B. consists of    C. consists for   D. consists with 

49   when I saw her smiling face, I knew she __C___ from her son studying abroad. 

A. hear     B. has heard     C. had heard      D. was hearing 

50.   as we have been very busy recently, we go to the theatre only _D____ . 

A. absolutely    B. frequently    C. continually    D. occasionally

Section B (1 mark each)

Directions: In this section of the test, there are 10 sentences with the underlined parts marked A,  B, C and D. Choose the part of the sentence that is incorrect and then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.

51It was said that John decided to go to the university rather than get a job.  D

   A                             B             C       D

52. The more he tried to help her fix the radio, the lesser she seemed to like it. C

A      B            C           D

53A great many educators firmly believe that English is one of the poorest taught  C

A               B                               C 

subjects In high schools today.

                         D

54. I, who is a doctor,  work now in a factory, but not as a doctor but as a worker. A

        A           B                C              D

55Hardly had he entered the office than he realized that he had forgotten his wallet. B

A                      B           C          D

56. We are to make such computers which are needed in different branches of science.   B

A                      B      C     D

57. Jean is the only one of those girls who go  to classes after work.   C

A        B           C     D

58. If the policeman would have arrived earlier, he would have seen the accident. A

A       B               C      D

59. We advice him to give up smoking and do a lot of exercise.  A

        A         B               C          D

60. Thunder is the sound produced by the rapid expanding of air heated by lighting. D

A         B           C     D

II. Reading Comprehension (2 .5marks each, 40 minutes)

 

Directions: There are 3 reading passages in this part. Each passage is followed by some questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. You should choose the ONE best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.

Questions 61 ~ 65 are based on the following passage:

There are three common calendar systems in use by the United States higher education institution. Semester Systems are one of them.

The academic year is divided into two terms, each of which provides for about 15 weeks of instruction plus a week for final examinations. The fall semester, considered the first term of the academic year, usually begins in September or late August, and it is increasingly common for the term to start early enough to be completed before the two-week Christmas holiday. Colleges start later in September. The second or spring semester usually begins sometime in January and ends in late May or early June. Most schools schedule a one- or two-week vacation in March or April. A variation of the semester system being tried by some institutions is the “4—1—4” calendar, which has a four-month fall semester ending in December, a one-month short term in January for which students may enroll if they wish, and another four-month semester beginning early in February.

61. In the United States, the students will stay in school for about _D___ a year.

   A. 15 weeks B. 16 weeks C. 30 weeks D. 32 weeks

62. The academic year begins _B__.

   A. in late September B. in late August C. sometime in January D. in late May

63. The first term ends __C__.

   A. after Christmas holiday B. in May

   C. before Christmas holiday D. in fall

64. The second term lasts about _D___.

   A. five months   B. four months C. six months D. five or six months

65. In the “4—1—4” calendar system, the first term begins _B__.

   A. In December B. In August C. In January   D. In February

Questions 66~70 are based on the following passage:

In sport the sexes are separate. Women and men do not run or swim in the same faces. Women are less strong than men. That at least is what people say. Women are called “the weaker sex”, or, if men want to please them, “the fair sex”. But boys and girls are taught together at schools and universities. There are women who are famous Prime Ministers, scientists and writers. And women live longer than men. A European woman can expect to live until the age of 74, a man only until he is 68. Are women’s bodies really weaker?

The fastest men can run a mile in under 4 minutes. The best women need 4.5 minutes. Women’s times are always slower than men’s, but some facts are a surprise. Some of the fastest women swimmers today are teen-age girls. One of them swam 400 meters in 4 minutes 21.2 seconds when she was only 16. The first “Tarzan”(泰山) in films was an Olympic swimmer, Johnny Weiss Muller. His fastest 400 meters was 4 minutes 59.1 seconds, which is 37.9 seconds slower than a girl 50 years later! This does not mean that women are catching men up. Conditions are very different now, and sport is much more serious. It is so serious that some women athletes are given hormone injections. At the Olympics a doctor has to check whether the women athletes are really women or not. It seems sad that sport has such problems. Life can be very complicated when there are two separate sexes!

66. Women are called “the weaker sex” because _B___.

A. women do as much work as men

B. people think women are weaker than men

C. sport is easier for men than for women

D. in sport the two sexes are always together

67. Which of the following is true?  B

A. Boys and girls study separately everywhere.

B. Women do not run or swim in races with men.

C. Famous Prime Ministers are women.

D. Men can expect to live longer than women in Europe.

68. “That at least is what people say.” Means people__C__.

A. say other things too

B. don’t say this much

C. say this but may not think so

D. only think this

69. What problems does sport have?  B

A. Some women athletes are actually men.

B. Some women athletes are given hormone injections.

C. Women and men do not run or swim in the same races.

D. It is difficult to check whether women athletes are really women.

70. In this passage the author implies that _C___.

A. women are weaker than men, but faster

B. women are slower than men, but stronger

C. men are not always stronger and faster than women

D. men are faster and stronger than women

Questions 71~75 are base on the following passage:

The stamp collector can learn a great deal from the colorful pieces of paper he put in his album. In addition to learning some basic things about organization and systematic arrangement, the stamp collector can receive a good course in history and geography from stamps. As a collector progresses and becomes more specialized, stamps teach him some basic facts about engraving, paper, and printing.

Stamps are excellent sources of historical information. Almost every nation celebrates its military heroes and political leaders on its postage stamps. But scientists and artists, from Einstein to Beethoven, also grace the stamps of the world. Famous battles are frequently commemorated, as well as buildings and scenes which have historical significance. Several of the world’s stamps are beautiful, full-color reproductions of the artistic masterpieces of different historical periods.

Stamps also offer instruction in geography. It doesn’t take long before a beginning collector checks the locations of the countries from which his stamps come. Nations like Liechtenstein, San Marino, Andorra, Gabon, Ghana, and Afghanistan, while unknown to many, are usually quite familiar to stamp collectors. Moreover, each country tends to use stamps to advertise its natural wonders. Such renowned attractions as Yosemite National Park, Victoria Falls, Mount Everest, and the Bay and Fundy appear on the stamps of the nation within whose borders they lie.

If he wishes to become more of a specialist, the stamp collector can learn some basic things about engraving, paper, and printing. The more advanced collector learns to distinguish between offset and letterpress printing. He learns to identify the different impressions made by metal and wooden engraved plates. He finds out how to detect watermarks in the various papers used for stamps, and how to identify the characteristics of different papers and the coatings which are applied to them. To the layman, most stamps appear pretty much the same. But armed with a magnifying glass, the more specialized collector can tell the difference between a common issue and a rare variety.

71. Which of the following statements do you think best describes the main idea of the essay? C

A. A stamp collector must have a great deal of knowledge in history and geography.

B. A stamp collector should be good at organization and systematic arrangement.

C. A stamp collector can learn a lot from the stamps he collects.

D. A stamp collector is a specialist who know much about engraving, paper and printing.

72. The word “album” in the first sentence means_B__.

A. a holder for sets of disc

B. a blank book used for collecting stamps

C. a frame in which the best stamps are displayed

D. a small box where colorful stamps are kept

73. “Basic thing about organization and systematic arrangement” refers to __D_.

A. postal organizations and systems that print and issue new stamps

B. various organizations and systems that sell new stamps

C. organizations all over the world that offer help to stamp collectors

D. knowledge or information about how to organize and arrange things in good order

74. Which of the following statements is NOT true? C

A. Almost all nations issue stamps celebrating their military heroes or political leaders.

B. Famous battles and buildings of historical significance are frequently commemorated on stamps.

C. Few scientists and artists appear on stamps.

D. Scientists and artists as well as political and military leaders are celebrated on stamps.

75. A layman is a person who__D__.

A. has just started collecting stamps

B. is a beginning collector

C. is not very much interested in stamp collecting

D. does not have much professional knowledge

III. Cloze (1 mark each)

Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A, B, C and D on the right side of the paper. You should choose the one answer that best fits into the passage. Then blacken the corresponding letter on the Answer Sheet with a pencil.

Some years ago, the captain of a ship was very interested in medicine. He always took medical books 76 sea and liked to talk about different diseases.

One day, a lazy sailor on his ship pretended to be ill. He 77 on his bunk and groaned as if he78 very sick. The captain came to see him and was very pleased to have a patient to 79 after. He told the man to rest for a few days and made the other sailors do his work. Three days later 80 sailor pretended that he had something wrong81 his chest. Once 82 the captain looked 83 his medical books and told the “sick man” to have a rest. 

The other sailors were very angry because they had more work to do. The patients had the best food and laughed at 84 friends, when the captain was not 85. At last one of the fellow sailors decided 86 the “sick men”. He mixed 87 some soap, glue and other unpleasant things. Then he obtained 88 from the captain to give his new medicine to the “sick men”. When they tasted the medicine, they really 89 feel ill. It was so terrible 90 one of the patients jumped out of his bunk, ran up 91 deck. He did not want92 medicine.

The sailor told 93 of the men that they must take the medicine every half an hour, night and day. This soon cured them. They both said they felt better and wanted to start to work again. The captain realized that the men 94 to deceive him so he made them work very hard for the 95 of the voyage.

76. A. at B. to C. from D. from B

77. A. lied B. laid C. lay D. lain C

78. A. has been B. would be C. were D. was  C

79. A. look B. take C. care D. cure  A

80. A. one B. the other C. other D. another  D

81. A. in B. with C. at D. for  B

82. A. again B. upon C. more D. over  C

83. A. at B. with C. across D. in  D

84. A. their B. them C. his D. him  A

85. A. seeing B. sighting C. looking D. glancing  C

86. A. curing B. to cure C. having cured D. to have cured  B

87. A. with B. up C. together D. over  B

88. A. order B. idea C. permission D. advice  C

89. A. did B. do C. were D. are  A

90. A. which B. that C. when D. so that  B

91. A. on B. to C. across D. into  A

92. A. no more B. no longer C. any more D. any longer  C

93. A. all B. either C. everyone D. both  D

94. A. were trying B. had tried C. had been trying D. would try  B

95. A. rest B. other C. part D. remainIV. Translation from IV.   A

IV. Translation from English into Chinese (15 marks)

Directions: In this part there is a passage with 5 underlined parts, numbered 76~80. After reading the passage carefully, you should translate the underlined parts into Chinese.

Science falls into two main categories: pure science and applied science. (96) Pure science considers how the universe works and how life has developed into the plants and animals we see on earth today.  By means of pure science(such as chemistry, physics, geology, biology, or astronomy) we learn the laws of nature, the way the bodies of beasts and men are constructed, and how the minds of men function. (97) Applied science, often called engineering or technology (such as civil, mechanical, electrical, or chemical engineering), puts the laws of nature to practical use on building better structures and machines for the comfort and convenience of men. When a man learns some new fact by research in pure science, we say that he has made a scientific discovery. 98) When he puts an earlier discovery to some practical use, in a new and original way, we say that he has made an invention. In the two hundred years since the beginning of the great change that we call the Industrial Revolution, developments both in pure and in applied science speeded up in a way that the world had never before seen. All the sciences leaped forward, neck and neck like horses in a race. (99) At one time, one pulled ahead; then another caught up with and passed it. An invention in one field made possible some discovery in another; and that discovery, in turn, permitted another new application of science for the benefit of man. (100) For example: the invention of the microscope led to the discovery of germs; eventually, the germ theory of disease made possible the curing of many ills for which no effective treatment had ever before been know.

答:96. 理论科学研究宇宙怎样运行,生命怎样发展成为我们今天在地球上所看到的植物和动物。

97.应用科学往往成为工程或工艺(如土木、机械、电气、化学工程),它将自然规律应用到实际方面,造出更好的建筑物和机器,使人类生活得更舒服和方便。

98.当他讲早已有的发现,以一种崭新的方式用于某个实际方面,我们说他作出了一项发明。

99.在某一时期,一门科学领先,然后,另一门科学又赶超过去。

100.例如显微镜的发明导致细菌的发现,最后,关于疾病的细菌理论又能够治愈许多疾病,而这以前,人们一直不知道有任何有效的方法来治疗这些疾病。

V. Translation from Chinese into English (15 marks)

Directions: In this part there is a passage with 5 underlined parts, numbered 76~80. After reading the passage carefully, you should translate the underlined parts into Chinese.

101.我们认为理论与实践结合是十分重要的。

102.那就是电如此广泛使用的原因。

103.这位外国朋友说起汉语来好象一个中国人似的。

104.我希望这次考试对你来说不会太难。

105.工作越艰苦,她越乐意去做。

答:101We think it most important that theory should be combined with practice.

102. That is why electricity is so widely used.

103. The foreign friend speaks Chinese as though he were a Chinese.

104.I hope that the test will not be too difficult for you.

105. The harder the work, the more she enjoys doing it.

 

英语答案: 


1

B

2

C

3

C

4

A

5

C

6

A

7

C

8

A

9

B

10

D

11

A

12

C

13

D

14

B

15

D

16

A

17

D

18

C

19

A

20

A

21

D

22

C

23

A

24

D

25

B

26

D

27

B

28

D

29

D

30

D

31

A

32

C

33

B

34

B

35

D

36

A

37

A

38

D

39

C

40

D

41

B

42

A

43

B

44

D

45

C

46

A

47

C

48

B

49

C

50

D

51

D

52

C

53

C

54

A

55

B

56

B

57

C

58

A

59

A

60

D

61

D

62

B

63

C

64

D

65

B

66

B

67

B

68

C

49

B

70

C

71

C

72

B

73

D

74

C

75

D

76

B

77

C

78

C

79

A

80

D

81

B

82

C

83

D

84

A

85

C

86

B

87

B

88

C

89

A

90

B

91

A

92

C

93

D

94

B

95

A

96

96. 理论科学研究宇宙怎样运行,生命怎样发展成为我们今天在地球上所看到的植物和动物。

97.应用科学往往成为工程或工艺(如土木、机械、电气、化学工程),它将自然规律应用到实际方面,造出更好的建筑物和机器,使人类生活得更舒服和方便。

98.当他讲早已有的发现,以一种崭新的方式用于某个实际方面,我们说他作出了一项发明。

99.在某一时期,一门科学领先,然后,另一门科学又赶超过去。

100.例如显微镜的发明导致细菌的发现,最后,关于疾病的细菌理论又能够治愈许多疾病,而这以前,人们一直不知道有任何有效的方法来治疗这些疾病。

101We think it most important that theory should be combined with practice.

102. That is why electricity is so widely used.

103. The foreign friend speaks Chinese as though he were a Chinese.

104.I hope that the test will not be too difficult for you.

105. The harder the work, the more she enjoys doing it.

将文章分享到:
返回
上一篇: 当前为第一篇
下一篇: 2016年成人高考专升本考试政治试题及答案
报考指南
热门资讯
江西成考网
首页| 关于我们| 招生院校| 招生专业| 成考辅导| 网络课堂| 合作共赢| 在线咨询| 乘车路线| 联系我们
服务热线:18870834557 手机:18870834557(刘老师) 版权所有 © 2013 江西明德清大教育咨询集团有限公司
总部:江西省南昌市青山湖区学院路158号南昌师范学院 分部: 赣州市章贡区文清路13号永信广场8楼
未经授权禁止转载、摘编、复制或建立镜像。如有违反,追究法律责任。 赣ICP备12001429号 技术支持:新派南昌网络公司

江西成人教育中心_江西成人高考网,江西自考网,江西专升本,江西成人教育网,江西函授招生网,江西成考,江西成教,江西自考,江西成考报名,江西成考官方网站